Hallongrottor med hemmagjord sylt
Har bakat massor av hallongrottor de senaste dagarna med hemmagjord sylt som jag och Fredrik gjort.
Kakorna är väldigt enkla att göra! :)
Mördeg:
- 150g veganskt smör (lättare att arbeta med om det fått bli rumstempererat)
- 1 dl socker
- 3 dl mjöl
- 1 matsked majsstärkelse
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- Rör ihop smöret och sockrest tills det blir vitt och pösigt.
- Blanda sedan ner resten och rör/knåda.
- Rulla degen till en längd.
- Låt den färdiga mördegen ligga i kylen ett tag för att den ska bli lite fastare. (1h)
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär degen i ca. 15-20 lika stora bitar.
- Forma bitarna till små bollar och lägg i formarna.
- Tryck en liten fördjupning i varje degbit och klicka i sylten.
- Grädda i mitten i ca 10 min. Kakorna är mjuka när de tas ut från ugnen, men stelnar snabbt.
Kommentarer
Trackback