Banankaka med choklad
Igår bakade jag en banankaka, en av mina favoritkakor!
Banankaka med choklad
- 150 g mjölkfritt margarin/smör
- 3 dl socker
- 1 dl sojamjölk
- 1 dl sojagrädde
- 4½ dl vetemjöl
- 2 tsk fiberhusk
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 bananer
- 3 msk kakao
Fiberhusk går att skippa, ta då lite extra bakpulver.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smöra och bröa en form.
- Smält smöret (om det inte är flytande såklart)
- Vispa ihop smöret och sockret.
- Tillsätt sedan mjölken och grädden.
- Sikta ihop alla de torra ingredienserna (- kakao) i en bunke.
- Vispa ner de torra ingredienserna i smör-blandningen.
- Mosa bananerna och tillsätt även dem.
- Häll 2/3 av smeten i formen, spara resten för att tillsätta kakao i.
- Tillsätt ca. 3 msk kakao i smeten du sparat. häll nu även i den över resten av smeten.
- Låt stå längst ned i ugnen i ca. 50-60 min. Ta ut ibland och stick i den, är stickan kladdig när den kommer upp är kakan ej klar.
Kommentarer
Trackback