Äppel- och kanelkaka
Experimenterade ihop en kaka i brist på annat att göra ikväll! Den blev riktigt uppskattad av mina bröder. (Och mig såklart.) Serverade den tillsammans med sojagrädde.
Äpple- och kanelkaka
- 150g mjölkfritt smör
- 2½ dl socker
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk fiberhusk
- 2dl sojamjölk
- 4dl vetemjöl
- 1½ tsk vaniljsocker
- 3 tsk kanel
- 2dl äppelmos
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj och bröa en sockerkaksform.
- Vispa smör och socker tillsammans tills det blivit vitt och pösigt.
- Sikta ihop de torra ingredienserna i en annan bunke.
- Blanda ned smör- och sockerblandningen i de torra ingredienserna tillsammans med alla andra ingredienser.
- Låt gräddas längst ned i ugnen i ca 50-60 min.
Kommentarer
Trackback